Spring naar inhoud

Nij Smellinghe beschikt over de beste laser op het gebied van tatoeage en pigmentaandoeningen. Deze laser heeft de award gewonnen voor “Best energy treatment of the year” en word beschouwd als “The golden standard” voor het verwijderen van tatoeages en pigmentaandoeningen.

De laser kan pigment uit de huid verwijderen. Met onze nieuwe PicoWay laser kunnen we oppervlakkig gelegen pigmentproblematiek zoals lever- en ouderdomsvlekken, sproeten, zonschade en sproeten behandelen. Maar ook dieper gelegen pigmentproblematiek behandelen. Hierbij te denken aan melasma (zwangserschapsmasker), Café-au- lait, naevus van Hori, Naevus van ito, Naevus van Ota, Naevus van Becker en Naevus van Spilus.

Werking

Door de absorptie van het laserlicht wordt de lichtenergie omgezet in warmte. De warmte (thermische energie) wordt hier omgezet in mechanische energie. Het pigment is onder druk komen te staan en hierdoor treedt een schokgolf van energie op. Door deze schokgolf worden ook omliggende pigmentdeeltjes vergruisd. 70% van de vergruizing vindt bij de PicoWay behandeling plaats door mechanische (schokgolf) opgewekte energie en niet meer door thermische energie. Dit is een zeer groot verschil met de traditionele lasers. De vergruisde pigmentdeeltjes zijn nog nooit zo klein geweest. De uiteengevallen minuscule inktdeeltjes die tot ‘stof’ zijn gemaakt worden veel makkelijker door het lichaam afgevoerd via het lymfesysteem.

Uw pigmentvlek wordt dus met minimale warmte en bijeffecten het veiligst en het snelst verwijderd.

Hoeveel behandelingen nodig?

Over het algemeen zijn er gemiddeld 2 – 6 behandelingen nodig om pigmentvlekken te verminderen of te verwijderen. Waarbij oppervlakkig gelegen pigment minder behandelingen nodig heeft dan dieper gelegen pigment. Tussen elke behandelingen zitten er 4 – 6 weken tussen. Deze rustperiode is nodig om de huid te laten genezen.

Hoe verloopt de nabehandeling?

Wanneer de laserbehandeling heeft plaatsgevonden adviseren wij de huid in te smeren met een wond genezende zalf of crème die door uw huidtherapeut wordt aanbevolen. Breng deze 2 of 3 maal per dag op de behandelde huiddelen aan. Bij veel zwelling kunnen koude kompressen helpen. Mocht u klachten ervaren als pijn en verergering van de roodheid en zwelling, neem dan contact op met uw huidtherapeut.

Worden alle behandelingen vergoed?

Veel behandelingen bij de Huid- en laserkliniek worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan het ontharen in het gelaat, acnetherapie of camouflage. Let op: er moet wel een medische indicatie zijn. De meer cosmetische behandelingen zijn voor eigen rekening. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar.

Download hier de prijslijst van de Huid- en Laserkliniek