Spring naar inhoud

Huidtherapeutische peeling

Een huidtherapeutische peeling is een techniek waarbij we met behulp van vloeistoffen het bovenste laagje van de huid verwijderen. De zuren in de peelings verslappen de samenhang tussen de hoornlaagcellen (corneocyten) waardoor er een versnelde afschilfering van de hoornlaag plaatsvindt. Uw huid wordt egaler, gladder en ziet er jonger uit

Waarvoor is de peeling geschikt?

  • Verbeteren van acne (puistjes)
  • Verbeteren van oppervlakkige littekens
  • Verminderen verdikte hoornlaag
  • Verbeteren van onregelmatige pigmentatie
  • Huidveroudering (oppervlakkige, kleine rimpels)

Huidtherapeutische peeling

Een huidtherapeutische peeling is zeer geschikt als u een lichte huidskleur heeft. Bij een donker huidtype is bijvoorbeeld het verminderen van pigmentaties moeilijker omdat de kans op niet gewenste pigmentverschuivingen hoger is. De concentratie zal aangepast worden waardoor het effect geringer is. Ook op de elasticiteit, overmatige plooivorming en aanwezigheid van bloedvaatjes heeft de peeling geen effect.

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie. Een optimaal effect bereikt u met een kuur. Meestal zijn meerdere behandelingen nodig met een tussenperiode van twee tot acht weken.

Voor de behandeling

Voordat u naar de kliniek komt is het van belang dat u uw huid goed reinigt. Breng geen crèmes, make-up of zonbeschermende producten aan.

U mag een maand voor de behandeling uw gelaat niet harsen of bleken. Een week voor de behandeling mag u het behandelde gebied niet masseren, scheren, ontharen en/of scrubben. Gebruik ook geen stoffen die uw huid kunnen irriteren, zoals fruitzuur.

Voorkom overmatige blootstelling aan zonlicht, zonnebank en zelfbruinende crèmes minimaal 6 weken voorafgaand aan de behandeling. Bescherm de huid iedere dag met een zonnebrandcrème met een minimale beschermingsfactor van SPF 30 (met UVA en UVB filter), waar nodig herhalen. Wanneer u in de zon komt kunnen er pigmentvlekken ontstaan.

Wat doet een huidtherapeutische peeling met je huid?

Er zijn verschillende soorten Huidtherapeutische peelings. Iedere huid is anders, de indicatie voor de peeling is anders en zal dus ook verschillend op één van onze peelings reageren. Voor de behandeling wordt er met u besproken welke peeling wij gaan gebruiken, wat de werking en hersteltijd is. Omdat een peeling vol werkstoffen en zuren zit kan dit een irriterend, branderig en jeukend gevoel geven. Afhankelijk van de gebruikte vloeistof zal dit enkele seconden tot minuten aanhouden. Hierna koelen wij de huid met natte omslagen en wordt de huid ingesmeerd met een herstellende crème. Na de peeling zal uw huid rood en gevoelig zijn en warm aanvoelen. Afhankelijk van de gebruikte peeling kan de huid vervellen en/of korstvorming ontstaan, daarna vernieuwt de huid zich. Dit hoeft echter niet! Na zeven tot veertien dagen is de huid over het algemeen hersteld. Dit kan langer duren.

Overmatige huidreactie/infectie

Doordat er na de behandeling vervelling en/of korstvorming ontstaat, is er een mogelijkheid op het ontstaan van een infectie. Bij een overmatige huidreactie en/of bijwerkingen bijvoorbeeld aanhoudende roodheid, zwelling, branderigheid, pijn, pukkeltjes, vocht etc. is het van belang dat u dit aan de huidtherapeut of arts meldt.

De huid

Houd de behandelde huid schoon en verzorg deze met pH-neutrale producten. Afhankelijk van de peeling is het van belang om de eerste vijf dagen na de behandeling uw huid twee maal daags in te smeren met een herstellende crème. Vermijd na de peeling warmte zoals: koken, tuinieren en open haard en draag geen strakke kleding op het behandelde gebied.

Gebruik geen make-up tot 24 uur na de behandeling. Onderga geen andere huidbehandeling en vermijd zwemmen totdat de huid genezen is.

De zon

Na de peeling mag u drie maanden niet in de zon. Ook de zonnebank wordt ontraden. Bescherm de huid iedere dag met een zonnebrandcrème met een minimale beschermingsfactor van SPF 30, waar nodig herhalen. De huid kan lichter of donkerder worden. Dat ontstaat meestal door blootstelling aan zonlicht.

Onrustige huid

Bij een onrustige huid dient u niet te wrijven, plukken of scrubben want dan kan er littekenvorming en/of een pigmentverandering ontstaan.

Mogelijke bijwerkingen

Als u de instructies goed opvolgt komen bijwerkingen zoals pigmentveranderingen en huidinfecties weinig voor. Hoe donkerder het huidtype, hoe meer kans op pigmentverschuivingen. Het ontstaan van littekens of een allergie is zeldzaam.

Resultaat

Na een behandelingskuur zal verbetering van de huid zichtbaar zijn waarbij er geen 100% garantie gegeven kan worden met betrekking tot het behaalde resultaat. De lange termijneffecten, die diep in de dermis plaatsvinden, zullen geleidelijk aan zichtbaar worden.

Worden alle behandelingen vergoed?

Veel behandelingen bij de Huid- en laserkliniek worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan het ontharen in het gelaat, acnetherapie of camouflage. Let op: er moet wel een medische indicatie zijn. De meer cosmetische behandelingen zijn voor eigen rekening. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar.

Download hier de prijslijst van de Huid- en Laserkliniek