Spring naar inhoud

Ergotherapie

U heeft door een ziekte of ongeluk tijdelijke of blijvende beperkingen. U ervaart dit vooral bij het uitvoeren van dagelijkse handelingen. Ergotherapie helpt u om alledaagse handelingen zo zelfstandig en optimaal mogelijk uit te voeren.

Ergotherapie is voor mensen van alle leeftijden. Voor activiteiten die problemen opleveren en die voor u belangrijk zijn bedenken we samen met u praktische oplossingen. Denk aan activiteiten als wassen en aankleden, koken en huishoudelijk werk. De ergotherapeut kan u ook adviseren over het gebruik van hulpmiddelen.

Hoe komt u in contact met de ergotherapeut?

  • U bent opgenomen in ziekenhuis Nij Smellinghe. Uw behandelend arts schrijft op indicatie een verwijzing. De ergotherapeut komt kennismaken en bespreekt met u de mogelijkheden voor een behandeling
  • Uw geriater of revalidatiearts signaleert een probleem in het dagelijks handelen. Deze verwijst u naar de ergotherapeut in Nij Smellinghe. De ergotherapeut maakt dan met u een afspraak op de polikliniek

Vergoedingen

Als u bent opgenomen in Nij Smellinghe dan valt de ergotherapie binnen uw behandeling. Dit geldt niet wanneer u poliklinisch bij de ergotherapeut komt. De meeste zorgverzekeraars vergoeden deze behandelingen (deels). Als u niet zeker weet of uw behandeling vergoed wordt, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.