Spring naar inhoud

Couperose / spiders

Couperose (uitgezette bloedvaatjes) en of spiders (spinnekopvaatjes) kunnen in onze kliniek behandeld worden middels een vaatlaser. Een vaatlaser werkt op soortgelijke wijze als de ontharingslaser. Alleen wordt laserlicht met een andere golflengte gebruikt, dat voornamelijk wordt opgenomen in het hemoglobine (in de rode bloedlichaampjes) in het bloed.

Door de hoge energie van deze laserstraal worden selectief de kleine bloedvaatjes vlak onder de huid dusdanig verhit dat ze worden vernietigd. De huid raakt daarbij niet beschadigd. Wel houdt u enkele dagen na de behandeling roodheid, zwelling en een gevoel van verbranding door de zon ter plaatse. Vaak bereiken we bij deze lasertherapie al na een enkele behandeling een cosmetisch bevredigend resultaat.

Worden alle behandelingen vergoed?

Veel behandelingen bij de Huid- en laserkliniek worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan het ontharen in het gelaat, acnetherapie of camouflage. Let op: er moet wel een medische indicatie zijn. De meer cosmetische behandelingen zijn voor eigen rekening. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar.

Download hier de prijslijst van de Huid- en Laserkliniek