Spring naar inhoud

Maar liefst 85% van de Nederlanders tussen de 12 en 24 jaar heeft last van acne. Dit zijn verstopte poriën, die ontstekingen veroorzaken in de huid. Daardoor ontstaan er rode bultjes, puistjes en onderhuidse ontstekingen. Acne komt vooral voor in het gezicht, op de borst en op de rug.

Hoe ontstaat acne?

Op het voorhoofd, de neus en de kin zitten veel actieve talgklieren. Dat geldt ook voor de borst- en rugzone. Wanneer deze klieren te veel talg aanmaken, kunnen er talgophopingen ontstaan in de poriën. Het gevolg is dat er mee-eters, rode bultjes, puistjes of ontstekingen ontstaan.

Wat kunt u hier tegen doen?

De huidtherapeut behandelt alle vormen van acne en helpt u om littekens te voorkomen. Zijn er al littekens aanwezig dan kan de huidtherapeut deze behandelen. De huidtherapeut kan naast de eventueel voorgeschreven medicatie door de dermatoloog uw huid ondersteunen en verbeteren door middel van een chemische peeling, laser- en micro needling-behandeling. Daarnaast geeft de huidtherapeut u leefstijl- en huidverzorgingsadviezen, waarbij u de juiste huidproducten krijgt aangereikt om thuis te gebruiken.

Vroeger kreeg je een zalfje, nu is er zoveel meer mogelijk

Nienke, Huidtherapeut in Nij Smellinghe
Lees het hele verhaal

Wat kost dat?

Het intakegesprek is geheel vrijblijvend en altijd gratis. De behandeling van acne wordt in veel gevallen vergoed als u aanvullend bent verzekerd. Dit kunnen we echter niet garanderen. Vraag daarom altijd aan uw zorgverzekeraar welke behandelingen worden vergoed.

  1. pdf Prijslijst Huid- en Laserkliniek 441 kB Download

Worden alle behandelingen vergoed?

Veel behandelingen bij de Huid- en laserkliniek worden vanuit uw aanvullende verzekering vergoed door uw zorgverzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan het ontharen in het gelaat, acnetherapie of camouflage. Let op: er moet wel een medische indicatie zijn. De meer cosmetische behandelingen zijn voor eigen rekening. Informeer daarom altijd bij uw zorgverzekeraar.