Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Tandartsassistent

Stage lopen als tandartsassistent

Als tandartsassistent assisteer jij de tandarts of de kaakchirurg en ben je nauw betrokken bij de tandheelkundige behandeling van een patiënt. Je zorgt ervoor dat alles klaarstaat voor de behandeling, reikt de tandarts of kaakchirurg de instrumenten aan (zoals tangen, boren en injectiespuiten) en houdt de speekselafzuiger in de mond van een patiënt.

Informatie

Verder maak je materialen voor vullingen en afdrukken klaar, zoals composiet, alginaat en andere afdrukmaterialen. Ook maak je röntgenfoto’s van gebitten. Voorlichting geven aan de patiënt is een belangrijk onderdeel van je takenpakket. Je beantwoordt vragen van patiënten, geeft advies over het onderhoud van een gebit en geeft uitleg bij behandelingen.

Daarnaast assisteer je de tandarts of kaakchirurg op administratief gebied. Je maakt afspraken met patiënten, ontvangt ze en stelt ze zo nodig op hun gemak. Je verzorgt de correspondentie, verwerkt medische gegevens en bewaakt de voorraad materialen en andere middelen.

Waar ga je aan de slag?

Als stagiair van de opleiding Tandartsassistent loop je stage op onze polikliniek Mondziekten, Kaak- & Aangezichtschirurgie of op de afdeling Bijzondere Tandheelkunde.

Solliciteren?

Volg jij de opleiding Tandartsassistent en zoek je een stageplaats in Nij Smellinghe? Stuur dan jouw motivatiebrief met CV naar stagebureau@nijsmellinghe.nl.

Belangrijk om te weten

Binnen Nij Smellinghe zijn er voor deze opleiding GEEN mogelijkheden voor BBL-trajecten.