Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Medisch secretaresse

Stage lopen als medisch secretaresse

Als medisch secretaresse kun je in het ziekenhuis werken op een verpleegafdeling of op een polikliniek. Jouw taken zijn afhankelijk van de afdeling waar je werkt. Ga je op de verpleegafdelingen aan de slag, dan heb je een front office-functie en sta je onder andere patiënten en hun familieleden te woord.

Informatie

Ga je op een polikliniek aan de slag dan kun je zowel een front office- als een back office-functie hebben. Bij een back office-functie heb je geen contact met patiënten. Je takenpakket is in ieder geval erg gevarieerd.

Jouw werkzaamheden kunnen bestaan uit het ontvangen en ontslaan van patiënten, het beantwoorden van vragen, het noteren van onderzoeksuitslagen in de dossiers van patiënten en het maken van afspraken. Daarnaast houd jij je bezig met het verwerken van de post, het bijhouden van het (digitale) archief en het verzorgen van medische correspondentie zoals brieven voor huisartsen en specialisten. Tot slot heb jij de verantwoordelijkheid voor een nette praktijkruimte en wachtkamer. Je hebt tijdens je werk veel contact met artsen en laboratoriumpersoneel.

Waar ga je aan de slag?

Als stagiair van de opleiding Medisch Secretaresse loop je stage op één van onze poliklinieken of verpleegafdelingen.

Solliciteren?

Volg jij de opleiding medisch secretaresse bij ROC Friese Poort of het Friesland College en wil je stage lopen in Nij Smellinghe? Maak jouw wens dan kenbaar aan de stage-coördinator van jouw school. Hij of zij kan je meer informatie geven over de mogelijkheden en de vervolgstappen die je moet nemen.

Ben je geen leerling van ROC Friese Poort of van het Friesland College? Ook dan kun je bij ons stage lopen. Schrijf een motivatiebrief inclusief CV en stuur dit naar stagebureau@nijsmellinghe.nl.

Belangrijk om te weten

Met betrekking tot de opleiding Medisch Secretaresse hebben wij samenwerkingsafspraken met ROC Friese Poort Drachten en met het Friesland College Leeuwarden. Binnen Nij Smellinghe zijn geen mogelijkheden voor BBL-trajecten.