Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Medisch beeldvormings- en bestralingsdeskundige

Stage lopen als Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige

Als Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige houd jij je bezig met het voorbereiden en uitvoeren van medisch beeldvormende onderzoeken en het behandelen van patiënten met behulp van straling, ultrageluid en magnetische velden. Je brengt letterlijk de gezondheid 'in beeld'.

Informatie

Bij de meeste beeldvormende technieken gebruiken we ioniserende straling. Als stagiair voer je de onderzoeken uit, waarbij zo min mogelijk straling wordt gebruikt. Door de patiënt te onderzoeken met behulp van medische beelden, zoals röntgenfoto's, echo's en computerbeelden, kun je de diagnose stellen. We gebruiken onder andere röntgenonderzoek, ct-onderzoek, MRI, echografie, nucleaire geneeskunde en PET-scan.

Daarnaast is het mogelijk dat je de patiënt behandelt met therapie. Hiervoor maken we gebruik van radiotherapie en nucleaire geneeskunde waarbij we straling gebruiken om bijvoorbeeld een tumor te behandelen.

Solliciteren?

Heb je belangstelling voor een stageplaats in Nij Smellinghe? Maak dit dan kenbaar bij de stage-coördinator van jouw school. Hij of zij kan je verder informeren over de mogelijkheden en de te nemen stappen.

Belangrijk om te weten

In Nij Smellinghe zijn er geen mogelijkheden voor duale-trajecten.