Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Basisopleiding Verpleegkundige MBO-V en HBO-V

Stage lopen als verpleegkundige

Als verpleegkundige ben jij onder toezicht van een gediplomeerd en ervaren verpleegkundige, 'verantwoordelijk' voor een aantal patiënten op een leerafdeling binnen Nij Smellinghe. Een leerafdeling is een unieke stageplek, waarbij stagiairs van verschillende leerjaren en van zowel MBO-V als HBO-V tegelijk stage lopen binnen één afdeling van ons ziekenhuis. Binnen de leerafdeling stemmen we praktijk en onderwijs zo goed mogelijk op elkaar af. Je krijgt alle mogelijkheden om wat je op school leert in de praktijk uit te voeren.

Als stagiair volg je een introductie en krijg je aansluitend een algemeen scholingsprogramma aangeboden. Zo kun je op een prettige manier kennismaken met ons ziekenhuis en je medestagiairs.

Waar ga je aan de slag?

In Nij Smellinghe word je voor jouw verpleegkundige stage geplaatst op één van onze zes algemene verpleegafdelingen, op de kinderafdeling of op de kraamafdeling. Tijdens je stage start je met een goede inwerkperiode waarin je onder begeleiding van jouw werkbegeleider wegwijs wordt gemaakt op de afdeling en in het beroep. Na enkele weken vindt er (meestal) een proeve van bekwaamheid plaats om te bepalen of je er klaar voor bent om op de leerafdeling aan de slag te gaan. De rest van jouw stage word je regelmatig ingepland op de leerafdeling.

Solliciteren?

Volg jij de opleiding Verpleegkunde op mbo- of hbo-niveau en zoek je een stageplaats in Nij Smellinghe? Maak jouw wens dan kenbaar aan de stage-coördinator van jouw school. Hij of zij kan je meer informatie geven over de mogelijkheden en de vervolgstappen die je moet nemen.

Belangrijk om te weten

Voor de opleiding tot verpleegkundige werken wij samen met een aantal onderwijsinstellingen in de regio:

  •  NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden
  •  Hanzehogeschool in Groningen
  •  ROC Friese Poort in Drachten

Naast de stageverzoeken die wij jaarlijks van deze samenwerkingspartners ontvangen, krijgen wij ook regelmatig stageverzoeken van leerlingen die aan een andere onderwijsinstelling hun opleiding volgen. Helaas kunnen wij hier geen gehoor aan geven. Alle beschikbare stageplaatsen worden jaarlijks ingevuld door studenten van onze samenwerkingspartners.