Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

Beroepsopleidingen

Binnen Nij Smellinghe komen regelmatig uitdagende leerwerkplekken vrij op de operatieafdeling. De perfecte kans als je in opleiding gaat of geïnteresseerd bent in de opleiding tot anesthesiemedewerker of operatieassistent. Hieronder lees je meer over deze twee opleidingen.

Word jij onze nieuwe anesthesiemedewerker?

Beschik jij over goede sociale en communicatieve vaardigheden? Ben je flexibel en gedisciplineerd en kun je goed tegen stressvolle situaties? Dan is de opleiding anesthesiemedewerker jou op het lijf geschreven.

Als anesthesiemedewerker controleer jij voor een operatie de apparatuur en bewaak je de vitale functies van een patiënt tijdens de operatie. Je assisteert de anesthesioloog bij het onder narcose brengen van een patiënt of bij het aanbrengen van een plaatselijke verdoving. Maar belangrijker nog: jij bent het eerste aanspreekpunt voor de patiënt voor, tijdens en na de operatie.

Wanneer je kiest voor de opleiding anesthesiemedewerker dan heb je veel kennis nodig van het menselijk lichaam. Ook is kennis van de apparatuur die je gebruikt tijdens de operatie noodzakelijk. Het is een uitdagend beroep op het snijvlak van techniek en zorg.

Studie-informatie
De opleiding tot anesthesiemedewerker is een combinatie van theorie en praktijk. Het Wenckebach Instituut verzorgt het theoretische deel van de studie. Heb je een diploma mbo niveau 4 of havo-diploma, dan duurt de opleiding drie jaar. Wanneer je al ervaring in de zorg hebt, kun je mogelijk vrijstellingen krijgen, zodat je de studie sneller kunt afronden. Deze vrijstellingen bespreek je met de opleiding, jouw leidinggevende en de opleidingsadviseur.

Toelatingseisen
Je hebt je havo-diploma, bij voorkeur profiel Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek, een mbo-diploma niveau 4 of je hebt een verpleegkundige opleiding afgerond.

Meer weten?
Heb je vragen over de opleiding? Dan kun je contact opnemen met het Wenckebach Instituut.

Ga jij bij ons aan de slag als operatieassistent?

Ben jij geïnteresseerd in het menselijk lichaam en vind je operaties ontzettend interessant? Ben je flexibel en gedisciplineerd en kun je goed tegen stressvolle situaties? Dan ben jij een geboren operatieassistent.

Als operatieassistent zorg jij ervoor dat de operatiekamer met alle instrumenten, apparatuur en andere middelen klaar staat. Je assisteert de specialist voor en tijdens de operatie en bewaakt het operatieverloop. Je geeft de extra materialen aan, bewaakt de steriliteit daarvan, bedient de apparatuur en sluit deze aan. Als operatieassistent moet je dus exact weten hoe de operatie verloopt en wat de specialist nodig heeft.

Studie-informatie
De opleiding operatieassistent is een combinatie van theorie en praktijk. Het Wenckebach Instituut verzorgt het theoretische deel van de opleiding. Heb je een mbo-diploma niveau 4 of havo-diploma, dan duurt de opleiding drie jaar. Wanneer je al ervaring in de zorg hebt, kun je mogelijk vrijstellingen krijgen, zodat je de studie sneller kunt afronden. Deze vrijstellingen bespreek je met de opleiding, jouw leidinggevende en de opleidingsadviseur.

Toelatingseisen
Je hebt je havo-diploma, bij voorkeur profiel Natuur en Gezondheid of Natuur en Techniek, een mbo-diploma niveau 4 of je hebt een verpleegkundige opleiding afgerond.

Meer weten?
Heb je vragen over de opleiding? Dan kun je contact opnemen met het Wenckebach Instituut.

Vacatures

Bekijk onze vacatures en ontdek of er een leerwerkplek voor jou is.

Vacatures