Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Bij het Centrum voor Specialistische Farmacie (CvSF) kunt u terecht voor het bestellen van magistrale bereidingen. Ook kunt u bij ons terecht voor overige producten en diensten, o.a. op het gebied van complexe farmacotherapie en baxtermedicatie. Zie hiervoor ook onze producten en onze diensten. Het CvSF levert zowel binnen als buiten Nij Smellinghe specialistische farmaceutische dienstverlening. De producten en diensten die wij bieden voldoen aan de vigerende wet- en regelgeving, richtlijnen en eisen.

Wat is het CvSF?

Het CvSF bestaat uit de ziekenhuisapotheek en de poliklinische apotheek van Nij Smellinghe, Apotheek Service Punten op de afdeling en een backoffice. We werken hierbij nauw samen met (huis)artsen, patiënten en (poliklinische-)/(ziekenhuis-)apothekers.

Wat wij doen

Het CvSF biedt specialistische zorg aan patiënten binnen en buiten Nij Smellinghe. Denk hierbij aan doorgeleverde voorraadbereidingen, overgedragen individuele bereidingen, complexe farmacotherapie, gerobotiseerde geneesmiddeldistributie (GDS) en medicatietoediening met MedEye. Er wordt hierbij aan apotheken, ziekenhuizen, huisartsen en andere zorginstellingen geleverd. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in innovatie en automatisering. Ook kunnen we u ondersteunen bij overdrachtssituaties. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door getalenteerd personeel, jarenlange ervaring, goed ingerichte processen en hightech apparatuur.

Medicatieveiligheid

Medicatieveiligheid is voor CvSF en Nij Smellinghe belangrijk. Dit betekent dat wij alles in werking zetten om het medicatieproces zo veilig mogelijk te maken. Hierbij zetten wij onder andere nieuwe technologie in, zoals het GDS-systeem (Baxter-rol), VTGM robots en MedEye.

Onze waarden

Wij stellen hoge eisen aan service en veiligheid. Professionaliteit en kwaliteit staan bij ons voorop. Zo hechten we grote waarde aan een kloppend medicatieprofiel om de werking van geneesmiddelen te bevorderen en bijwerkingen zoveel als mogelijk te voorkomen. Daarnaast wordt risicovolle medicatie - bijvoorbeeld intraveneuze spuiten en infusen - zoveel mogelijk door de apotheek bereid. Tot slot vinden we het belangrijk dat de apotheker in Nij Smellinghe invulling geeft aan zijn/haar rol als (mede)behandelaar.

Wie zijn wij?

Bij het Centrum voor Specialistische Farmacie werken we met een team van experts op diverse gebieden. We werken hierbij met hightech apparatuur. Ons team bestaat uit zo'n 65 medewerkers, verdeeld over de verschillende locaties van het CvSF. Wij hechten veel waarde aan een persoonlijke dienstverlening. Hieronder vindt u daarom aanvullende informatie over de personen met wie u het meest te maken kunt krijgen of heeft.

Onze klanten

Om iedere patiënt met een specialistische zorgvraag zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen, werken we nauw samen met onderstaande klanten:

  • Ziekenhuizen
  • (Apotheekhoudende) huisartsen
  • Openbare apotheken
  • Zorginstellingen
  • Thuiszorginstellingen
  • Individuele patiënten