Spring naar inhoud

Ter voorbereiding op uw bezoek leest u hier de actuele informatie en basisadviezen rondom het coronavirus COVID-19: www.nijsmellinghe.nl/corona.

Apotheekbereidingen

Fabrikanten zijn niet in staat om in alle geneesmiddelen te voorzien. Het kan zijn dat een bepaalde werkzame stof die werkzaam is gebleken bij een aandoening niet als geneesmiddel beschikbaar is, bijvoorbeeld door de kleine groep patiënten die dit geneesmiddel gebruikt. Ook kunnen toedienvormen of de doseringen (bij kinderen) die op de markt zijn niet voor betreffende patiënt(en) geschikt zijn. Tot slot kan het voorkomen dat door leveringsproblemen een geneesmiddel tijdelijk niet beschikbaar is. In al deze gevallen kan een apotheekbereiding mogelijk uitkomst bieden.

Good Manufracturing Practice (GMP)

Ziekenhuisapotheek Nij Smellinghe, onderdeel van het CvSF, mag medicijnen bereiden en leveren aan de eigen individuele ziekenhuispatiënten (GMP-z). Doordat de ziekenhuisapotheek ook GMP-gecertificeerd is mag zij daarnaast bereidingen doorleveren aan klanten buiten Nij Smellinghe, in overeenstemming met de circulaire 'Handhavend optreden bij collegiaal doorleveren van eigen bereidingen door apothekers' (augustus 2016). De doorgeleverde voorraadbereidingen zijn aangemeld bij de Z-index. Deze lijst zal in de komende maanden verder worden uitgebreid. Daarnaast is het mogelijk om een ‘individuele bereiding’ aan ons over te dragen zoals omschreven in de LNA-mededeling ‘Organisatie apotheekbereiding’. Veelvoorkomende overgedragen individuele bereidingen staan vermeld onder ‘individuele bereidingen’. Daarnaast distribueren we door robots verpakte geneesmiddelen waaronder VTGM-bereidingen.

Productdossiers

Voor zowel onze voorraadbereidingen als voor de VTGM-producten hebben wij productdossiers conform de circulaire ‘Grootschalig bereiden door apothekers’ (2007-02-IGZ).

Vrijgiftebewijzen

Indien u als klant extra informatie wilt ontvangen over de geleverde bereidingen, kunt u dit bij ons opvragen door het betreffende chargenummer samen met uw verzoek naar ons te sturen via onderstaand contactformulier.

Veiligheid

Wij hechten grote waarde aan veiligheid, arbeidsomstandigheden, milieu en de GMP-eisen. Het bereidingsproces van de geneesmiddelen vindt plaats in technisch hoogwaardige ruimtes volgens GMP(-z).

Snelle service

Ziekenhuisapotheek Nij Smellinghe werkt nauw samen met de afdeling Logistiek & Inkoop van ziekenhuis Nij Smellinghe. Ook is er een intensieve samenwerking met Brocacef. Daardoor is het mogelijk om binnen 24 tot 48 uur na uw aanvraag te leveren.

Klant (worden) bij CvSF

Ons streven is om u als klant te voorzien van kwalitatief hoogwaardige producten voor een betaalbare prijs. Graag nemen we uw aanvraag voor een bereiding en/of GDS leveringen in behandeling.

Als u nog geen klant bent en een aanvraag wilt doen voor een bereiding, sturen we u een 'Overeenkomst Overdracht Apotheekbereidingen' toe. Uw gegevens worden gecheckt en bij goedkeuring nemen we uw aanvraag in behandeling. U ontvangt bericht van ons bij vragen of stagnering in het (bereidings- en/of leverings-)proces.

Wilt u klant worden bij het Centrum voor Specialistische Farmacie? Meld u dan hier aan.

Voor algemene vragen kunt u vrijblijvend contact opnemen via onderstaand contactformulier.

Dit formulier verwerkt persoonsgegevens. Meer weten over de verwerking van persoonsgegevens? Lees er meer over in onze privacyverklaring.

Contactformulier CvSF

Aanhef

(doc, docx, gif, jpeg, jpg, pdf, png, pptx, ppt, csx, xls, xlsx)

Alle velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.