Spring naar inhoud

Om de kans op verspreiding van het coronavirus (COVID-19) te verkleinen gelden er extra maatregelen in Nij Smellinghe. Kijk voor actuele informatie op www.nijsmellinghe.nl/corona.

U komt op bezoek

Door het coronavirus COVID-19 is het ziekenhuis anders ingericht dan u gewend bent. Veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers staat op de eerste plaats. De noodzakelijke maatregelen, onder andere 1,5 meter afstand, zorgen ervoor dat we minder mensen tegelijk kunnen ontvangen. Wat dit betekent voor uw bezoek aan Nij Smellinghe leest u hier.

Laatste update: 22 december 2021

Juist bij een opname in het ziekenhuis is bezoek van naasten fijn. Wilt u op bezoek komen? Een patiënt mag één bezoeker per dag ontvangen.

Bezoektijden op verpleegafdelingen

Bezoektijden

  • Maandag t/m zondag tussen 15.00 en 19.30 uur

Opgenomen patiënten met verdacht of bevestigd coronavirus COVID-19 (ook op de IC-afdeling) kunnen bezoek ontvangen op afspraak. U kunt hiervoor een afspraak maken met de verpleegkundige van de afdeling.

Bezoek aan de Kraam- en Kinderafdeling

  • Bij pasgeborenen mogen beide ouders blijven slapen (rooming-in)
  • Bij kinderen mogen ouders/verzorgers elk moment van de dag bij het kind op bezoek komen, één ouder mag blijven slapen
  • Broertjes of zusjes mogen één keer per dag één uur op bezoek komen. Ze nemen zelf speelgoed mee en blijven op kamer (de speelkamer is gesloten.) Kinderen vanaf 13 jaar dragen een mondneusmasker

Tijdens de bevalling - Verloskamers

Tijdens de bevalling mag alleen de partner mee. Bij uitzondering mag er een tweede persoon aanwezig zijn. Denk aan bijvoorbeeld een tolk. Dit gaat vooraf in overleg met de Verloskamers.

Bezoek aan de Intensive Care, Hartbewaking en Eerste Harthulp

  • Intensive Care (IC): bezoektijden zijn van 10.00 tot 19.30 uur, met uitzondering van 15.00 tot 15.30 uur in verband met de medische overdracht. Per dag mag maximaal één bezoeker op bezoek komen
  • Bezoek aan corona-patiënten is mogelijk op afspraak. U kunt hiervoor een afspraak maken met de verpleegkundige van de afdeling
  • Hartbewaking (CCU): bezoektijden zijn van 10.00 tot 19.30 uur, met uitzondering van 15.00 tot 15.30 uur in verband met de medische overdracht. Per dag mag maximaal één bezoeker op bezoek komen
  • Op de Eerste Harthulp mag er één begeleider (bijvoorbeeld familielid of kennis) mee naar de kamer

Spoedeisende hulp

Op de Spoedeisende hulp mag er één begeleider (bijvoorbeeld familielid of kennis) mee naar de kamer.

Doe de gezondheidscheck

Voordat u naar het ziekenhuis komt willen we u vragen om de gezondheidscheck op onze website in te vullen. Wij vragen u deze naar waarheid in te vullen. Alle vragen met ‘Nee’ beantwoord? Dan kunt u veilig naar ons ziekenhuis. Minimaal één vraag met ‘Ja’ beantwoord? Neem dan telefonisch contact op met de betreffende afdeling/polikliniek voor overleg. 

Doe de gezondheidscheck Terug naar de coronapagina